Gratis betting, riskfritt spel & gratis bonus

Intresserad av gratis betting där du inte behöver riskera något för att vinna riktiga pengar? Då är du på helt rätt sida. Vi har sammanställt bettingsidornas bästa gratis bonusar i form av riskfritt spel, gratis spel och free bets.

Online betting

Riskfritt spel på betting – gratis betting

Flera bettingsidor har välkomsterbjudanden som innefattar ett riskfritt spel vilket möjliggör gratis betting. Detta är den perfekta bonusen om du vill få chansen att vinna pengar men inga är beredd att riskera egna pengar. Historiskt har dessa riskfria spelen beloppsmässigt varit ganska låga men faktum är att det numera finns flera oddssidor som har riktigt bra erbjudanden. Riskfria spel kan ibland erbjudas även till befintliga kunder men är oftast knuten till välkomsterbjudandet du kan ta del av första gången du registrerar dig hos ett spelbolag.

Olika former av riskfritt spel

Precis som andra sorters betting bonusar är det viktigt att man alltid läser på vad som gäller om det riskfria spel man vill ta del av. Alla spel som kallas riskfria är nämligen inte helt utan risk, något vi går in på mer här under. Det finns några olika former av riskfritt spel. Vilka dessa är och hur de fungerar läser du mer om här.

Riskfritt spel utan omsättningskrav

Detta är den kanske vanligaste formen av riskfritt spel och betyder precis som det låter att du får ett riskfritt spel som inte innefattas av några omsättningskrav. Upplägget för ditt riskfria spel fungerar som så att du gör en insättning och placerar denna på ett spel. Om du förlorar på detta spel kommer bettingsidan betala tillbaka dina pengar, vilka du då kan ta ut direkt utan några vidare villkor.

Riskfritt spel med omsättningskrav

Om ditt riskfria spel har omsättningskrav betyder det att du, vid en eventuell förlust på ditt första spel, kommer få insatsen återbetalad till ditt konto. Det som skiljer sig när ett sådant krav finns är dock att du då kommer behöva omsätta din återbetalade insats så många gånger som bonusvillkoren stipulerar. Därmed finns risken att du sedan kan förlora pengarna på ditt andra spel, varför denna bonusform inte är helt utan risk.

Riskfritt spel utan insättningskrav

En ovanlig bonussort inom betting är att du kan få ett riskfritt spel, även benämnt gratis pengar, om du registrerar dig utan att du behöver sätta in egna pengar. Hos de fåtal spelbolag som erbjuder denna bonus finns det alltid ett omsättningskrav för eventuella vinster på ditt första spel, som generellt är ganska höga vilket gör att det kan vara svårt att spela sig igenom dem. Men oavsett, för en sådan bonus behöver du alltså inte ens sätta in några pengar över huvud taget för att testa på och spela. Bonusar utan insättningskrav ligger normalt i intervallet 50 till 100 kr.

Gratis spel och free bets – gratis betting

Förutom riskfria spel finns det även gratis spel vilket är en direkt översättning från engelskans free bets. Till skillnad från ett riskfritt spel innebär denna bonus oftast att du får ett extra spel om du placerar ett första spel, och är således inte kopplat till om du vinner eller förlorar på detta. Istället får du en extra summa pengar att placera oavsett hur utfallet blir på ditt första spel.

Det är relativt vanligt att du som befintlig kund hos ett spelbolag kan få erbjudanden om återkommande free bets på vissa särskilda evenemang och stormatcher. När du får detta är det självklart bara att tacka och ta emot då sådana gratis spel är frikopplade från ditt vanliga spelande och ger dig chansen att vinna pengar utan någon risk över huvud taget.

Hur fungerar gratis spel och gratis betting?

Gratis spel och gratis betting är perfekt för dig som vill få en extra boost när du testar på en ny bettingsida. Det finns två olika sorters gratis spel för betting; bonusar utan omsättningskrav och bonusar med omsättningskrav. För att reda ut eventuella oklarheter redogör vi för hur de funkar och skilnaderna dem emellan.

Gratis spel utan omsättningskrav

Denna bonus är oftast upplagd som så att du, efter att du gjort en insättning och placerat ett första spel, får motsvarande belopp som ett ytterligare gratis spel oavsett om du vinner eller förlorar på ditt första spel. När du sedan spelar för ditt gratis spel får du behålla vinsten från gratisspelet och du har möjlighet att ta ut dessa pengar omgående. En fördelaktig bonus som till skillnad från ett riskfritt spel ger dig ett bonusspel även om du vinner på första spelet.

Gratis spel med omsättningskrav

Ett gratis spel med omsättningskrav fungerar på samma sätt som om det inte finns några omsättningskrav med den enda skillnaden att du, vid en eventuell vinst på gratis spelet, kommer behöva omsätta denna en eller flera gånger. Det är vanligt att du endast behöver omsätta vinsten en gång.

Hur kan bettingsidor erbjuda gratis betting?

Hur kommer det sig då att bettingsidor väljer att erbjuda riskfria spel och gratis spel vilket gör det möjligt med gratis betting? Anledningen är enkel och den är att en bettingsida som erbjuder en sådan bonus har en förhoppning om att du ska fortsätta spela efter att du utnyttjat din bonus. De kommer då göra kortsiktiga förluster men har förhoppningen att det ska jämna ut sig i längden. Man ska dock komma ihåg att detta endast är vad spelbolagen hoppas på, det finns såklart inget som binder dig till att fortsätta spela efter att du utnyttjat bonusen för gratis betting.

Summering om gratis betting

Begreppen riskfritt spel och gratis spel kan vara något svåra att förstå men om du läst igenom ovanstående guide är vår förhoppning att vi rett ut åtminstonde några frågetecken. Gratis betting passar dig som vill testa på betting och nya betting sidor perfekt då du får möjlighet att vinna pengar till en begränsad, eller obefintlig risk. Se bara till att du förstår helt hur bonusen är upplagd innan du börjar spela.