Betting bonusar – Bästa sportbonusar

Är du på jakt efter spelbolagen med de bästa betting bonusarna? Vi har gått igenom de bonusar som erbjuds till svenska spelare och samlat de bästa bettingbonusarna här på sidan. I tabellen nedanför fokuserar vi på insättningsbonusar som välkomstbonus, vill du istället ha gratis betting bonusar så följer du den nämnda länken.

Hitta bra bonusar för betting

Jämför betting bonusar snabbt och enkelt

Nöj dig inte med mindre! Innan du väljer en ny betting bonus bör du alltid jämföra bettingsidornas olika erbjudanden för att hitta den eller de bonusar som passar dig allra bäst. Bettingsidor24.se skapades för just detta ändamål – att hjälpa och guida våra besökare med att jämföra bettingbonusar på ett enkelt sätt på nätet.

Att tänka på när du väljer betting bonusar

Ovan har vi konstaterat att du med fördel kan jämföra betting bonusar innan du gör ditt val. Vad ska man då tänka på? När det kommer till bonusar kan det ofta finnas villkor som man vid första anblick inte ser, vilka är viktiga att ha vetskap om. Nedan sammanställer vi de främsta faktorerna du bör ha i beaktande när du väljer betting bonus.

Bonusens storlek

Det man som utgångspunkt ofta kollar på när man letar efter en ny bettingbonus är bonusens storlek, det vill säga hur stort belopp i kronor du kan få av spelbolaget. Hur mycket pengar du kan få skiljer sig stort, när det kommer till insättningsbonusar är det vanligt med 1 000 kr men allt mellan ett par hundra upp till 3 000 kr är möjligt att få. När det komemr till gratis spel är generellt bonusbeloppet något lägre, med allt mellan 50 kr upp till 1 000 kr.

Omsättningskrav

För att du inte bara ska kunna sätta in pengar, ta del av en betting bonus och sedan ta ut alla pengar direkt finns det så kallade omsättningskrav för i princip alla betting bonusar, bortsett från ett fåtal betting sidor som erbjuder helt riskfria spel. Omsättningskraven gör gällande att du behöver omsätta och spela för ett visst belopp innan du kan göra ett uttag av dina vinstpengar. Om omsättningskravet till exempel är 5 gånger ditt bonusbelopp behöver du spela på odds uppgående til ett belopp som uppgår till 5 multiplicerat med din erhållna bonus.

Värt att nämna är också att det allt som oftast finns så kallade lägsta odds i omsättningsvillkoren. Om en bonus har 1.50 som lägsta odds betyder det att spel på odds som understiger 1.50 inte kommer räknas gentemot ditt omsättningskrav. Syftet med detta är att du inte ska kunna spela på storfavoriter och på så vis omsätta ditt bonusbelopp väldigt enkelt.

Omsättningskraven är det som är absolut viktigast att vara medveten om när du väljer bonus, både vad gäller hur många gånger bonusbeloppet behöver omsättas och till vilket lägsta odds. Du vill självklart omsätta din bonus snabbast möjligt, därför är det alltid en fördel att utnyttja bonusar som har så lågt omsättningskrav som möjligt och där det lägsta oddset inte är allt för högt.

Andra bonusvillkor

Förutom omsättningsvillkor och minsta odds finns det i det finstilta ofta många andra bonusvillkor som du behöver veta om. Vilka detta är beror på vilken betting bonus du väljer men nedan går vi igenom några av de vanligaste.

  • En bonus per hushåll: Alla spelbolag har en begränsning som gör gällande det endast är tillåtet att utnyttja en betting bonus per hushåll, det vill säga det går inte att utnyttja bonusen flera gånger på samma IP-adress även om det finns flera personer i hushållet. Anledningen är att det historiskt var ganska vanligt att en spelintresserad i ett hem använde sina familjemedlemmars identiteter för att kunna utnyttja samma betting bonus flera gånger. Det är vanligt att spelbolagen kontrollerar detta först när du gör ditt första uttag, så se till att du är helt säker på att ingen tidigare registrerat dig på samma IP-adress innan du skapar ett konto. Om du känner dig osäker om du själv eller någon annan tidigare registrerat ett konto kan du alltid ställa en fråga till kundtjänsten för att vara på den säkra sidan.
  • Antalet dagar: Ofta finns det krav på att du behöver omsätta din bonus inom ett visst antal dagar. Om du när denna tid inte gjort det kommer vinstpengarna du erhållit från din bonus krediteras. Det förekommer också att du måste göra din insättning inom ett bestämt antal dagar efter att du registrerat dig för att du ska kunna utnyttja betting bonusen.
  • Betalningsmetod: När du gör en insättning av pengar finns det ett antal olika alternativ, exempelvis kan du använda dig av kreditkort, banköverföring, internetplånböcker m.m. Vissa betalningsalternativ brukar undantas för användande om du vill utnyttja en bonus, exempelvis internetplånböcker som NetEller och Skrill (Moneybookers). Om du gör en insättning via kreditkort är detta inget problem men om du vill sätta in pengar med någon annan metod behöver du kolla vilka betalningsalternativ som accepteras.
  • Lägsta insättning: För att ta del av en betting bonus brukar det finnas ett krav på en lägsta insättning som du måste göra, vilket brukar vara mellan 50 och 100 kr.
  • Begränsning av spelalternativ: Det är inte jättevanligt men ibland kan det finnas bonusar där det finns begräsningar i vilka spel och evenemang som räknas mot omsättningskravet. Till exempel kan det finnas krav på att spelutfallet måste ha tre olika utgångar (exempelvis 1X2). För vissa betting bonusar kan du dessutom endast lägga ett spel per evenemang och match för att avräkning mot omsättningskraven ska ske.

Spelbolagets odds och oddsutbud

Även om bettingsidornas odds och utbud inte har någon direkt koppling till deras bonuserbjudanden är det bra att beakta detta när du väljer bettingbonus och indirekt då även bettingsida. Sträva efter att välja en bettingsida som erbjuder de högsta eller åtminstone marknadsmässiga odds. Om du redan innan du börjar spela vet om vilken sport och liga du kommer spela på kan du med fördel redan innan spana in vilken betting sida som har det största utbudet och bra odds på just denna marknad.

Vad är en bra betting bonus?

Vad som karaktiserar en bra betting bonus beror till viss del vad du är ute efter. Om du vill spela riskfritt är det någon form av gratis spel du ska ta del av, och om du är ute efter att maximera din bonus ska du hämta någon av alla de insättningsbonusar som finns. Det finns bonusar som passar alla, oavsett om du vill spela utan risk eller ta lite högre risk för att öka chansen att vinna stort.

Vad som dock är gemensamt för alla bra bettingbonusar är att bonusvillkoren ska vara tilltalande. Omsättningsvillkoren ska exempelvis inte vara för svåra att spela sig igenom, oavsett om det gäller antalet gånger du behöver omsätta bollen eller vilket lägsta odds som gäller för att räknas mot omsättningskravet. Om det är höga, eller rättare sagt svåra, omsättningsvillkor på en bettingsida kan det vara skäl för att istället leta efter en annan betting bonus.

Varför erbjuder spelbolagen betting bonusar?

Som ett led i den stora ökningen av efterfrågan på betting online har allt fler spelbolag slagit upp portarna vilket ökat konkurrensen om spelarna. När en ny betting sida lanseras behöver de erbjuda oss spelare någonting för att spelare inte istället ska välja traditionella, väletablerade varumärken istället. För att göra detta ger man alla nya spelare betting bonusar. De största spelbolaget har därmed också varit tvugna att hänga på denna trend för att inte tappa i attraktionskraft. I likhetmed marknadsekonomi överlag så är den allt högre konkurrensen endast positiv för dig som spelare då antalet betting bonusar ökar.

Betting bonusar i mobilen

Oftast spelar det ingen roll om du väljer att utnyttja en betting bonus genom att spela via datorn eller mobilen, välkomsterbjudandet brukar vara detsamma. Hos vissa bettingsidor kan du dock få en extra betting bonus om du gör en insättning via mobilen, detta gör spelbolagen för att du ska få upp ögonen för deras mobilsida eller mobilapp. Ett exempel på detta är bet365 som erbjuder 1 000 kr i vanlig bonus och sedan ytterligare 500 kr om du gör en insättning genom mobilen. Om inte annat framgår kan du dock räkna med att du får samma betting bonus i mobilen som du får om du registrerar dig och spelar via datorn.

Bonuskoder för betting bonusar

De flesta betting sidorna har idag automatiserade bonus- och registreringsprocesser som innebär att du inte behöver ange någon bonuskod för att ta del av ett välkomsterbjudande, något som var väldigt vanligt för några år sedan. I den mån det fortfarande förekommer är det ofta i betting bonusar som erbjuds av utländska spelbolag, där detta fenomen fortfarande är relativt vanligt. Detta innebär att du i samband med att du registrerar ett nytt konto behöver ange en bonus- eller kampanjkod för att du ska få ta del av bonuserbjudandet. När så är fallet för de sidor vi sammanställt här på sidan framgår det alltid tydligt i anslutning till erbjudandet.

Något som fortfarande dock förekommer i viss utsträckning är att du i samband med specifika, ofta tidsbegränsade, kampanjer som spelbolag har kan behöva ange en bonuskod.

Summering av bettingbonusar

Har du tagit dig igenom hela sidan ända hit vet du nu att det finns det många bettingsidor att välja på när du är ute efter en ny betting bonus. Det viktigaste att tänka på innan du gör ditt val är att du är väl införstådd i vilka bonusvillkor som gäller för din bonus, framför allt vilka så kallade omsättningskrav som gäller. För att få ännu fler tips och råd kan du besöka sidan oddstips.info.

Se alltid till att läsa igenom villkoren innan du registrerar dig och kom ihåg att spela lugnt. Om du känner att du spelar för mycket råder vi dig att kontakta och söka hjälp hos närmaste stödlinje. Det ska vara kul att spela på nätet!