Följ oss på

Nyheter

Trelleborg klara för Allsvenskan 2018

Nu står det alltså klart att det blir Trelleborg som tar den sista platsen för Allsvenskan 2018. Detta efter att man besegrat Jönköpings Södra över två matcher.

Trelleborg spelar i Allsvenskan 2018

Jönköpings Södra har haft en tung säsong och har befunnit sig i botten av tabellen i princip hela tiden. De är ett bra fotbollslag och har stundtals spelat riktigt underhållande, men just kontinuiteten har saknats, vilket inneburit att man tappat alldeles för många onödiga poäng. De hade en bättre trupp och ett bättre spel än vad tabell-placeringen visade, men efter att man spelade 0-0 hemma mot Östersund i sista omgången så stod det alltså klart att man behövde spela negativt kval.

Trelleborg kom in till det inledande mötet med ett fantastiskt självförtroende. Man visade ingen som helst respekt och kunde sedermera vinna matchen med 2-0. Det var inte helt solklart, men just när Jönköpings Södra var som bäst i matchen, så fick man luft under vingarna och kunde stänka dit 2-0. Detta resultat var helt klart avgörande, även om returmötet slutade 1-1.

Just i returen så var J Södra otroligt aggressiva och spelade riktigt bra fotboll. De spelade konstant anfallsspel i första halvlek och man hade mängder av lägen. Trelleborg var tillbakapressade och det såg ut att kunna bli en ordentlig fight. 1-0 till J Södra kom efter många om och men, men i slutskedet av halvleken så kom avgörandet. Trelleborg fick ett ypperligt läge utanför straffområdet och kunde läckert sätta 1-1. Målet innebar att J Södra skulle behöva vinna med 4-1 och alltså göra tre mål i andra halvlek, något som spelarna av naturliga skäl inte mäktade med varken psykiskt eller ute på plan.

För att summera, så välkomnar vi Trelleborg till Allsvenskan 2018. De har stor potential att göra en bra första-säsong, men det vill till att man gör bra rekryteringar tills säsongen drar igång.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Nyheter