Följ oss på

Nyheter

Sverige till VM? Här är förutsättningarna

Efter helgens matcher i VM-kvalet återstår det nu endast en omgång innan gruppspelet i kvalet är över. Sverige har hittills överraskat positivt och har faktiskt fortfarande chansen att ta en direktplats till Ryssland 2018. Vi går igenom alla förutsättningar för hur Sveriges eventuella väg till VM ser ut inför den sista omgången i kvalet.

Sverige till Playoff?

Det mest troliga med dagens förutsättningar som utgångspunkt är att Sverige tar sig till ett så kallat playoff där grupptvåan i kvalet ställs mot en annan grupptvåa. I praktikten har nog Sverige redan klarat av att ta andraplatsen, man har nämligen råd att förlora med hela 6-0 mot Holland och ändå sluta på andra plats. Det krävs således en förlust med 7 mål för att Sverige ska sluta trea i gruppen. Inte så troligt med andra ord och vi kan nog räkna med ett mycket spännande dubbelmöte i Playoff för Sverige.

I Playoff ställs åtta grupptvåor mot varandra. Lagen seedas i två olika grupper där de fyra bäst placerade lagen på världsrankingen blir seedade och således får möta de fyra övriga lagen. Dessvärre ser det tufft ut för Sverige att komma i den första seedningsgruppen varför man riskerar att möta lag som Italien eller Portugal (under förutsättning att Portugal inte slår Schweiz i den sista gruppspelsmatchen).

Faktum är dock att Sverige fortfarande har chansen att ta förstaplatsen i gruppen. Om Sverige slår Holland samtidigt som Frankrike tappar poäng i deras hemmamatch mot Vitryssland vinner Sverige gruppen. Att Frankrike skulle tappa poäng mot detta motstånd när de kommer gå för tre poäng är dock föga troligt varför det av allt att döma blir ett play off för Sverige.

Vi ser fram emot en riktigt spännande match mellan Sverige och Holland i den sista matchen där hemmalaget är pressade att rivstarta från minut 1. Det talar för att vi kan få se en målrik match som säkerligen kommer bli underhållande.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Nyheter