Följ oss på

Nyheter

Sverige till semifinal i handbolls-VM

Sverige har besegrat Danmark i en intensiv kvartsfinal och står nu redo för semifinal. Detta svenska lag är otroligt duktigt och har presterat väl under hela turneringen. Nu ställs allt på prov återigen – kan de ta sig hela vägen?

Semifinal väntar för damerna i handbolls-VM

Under mästerskapet har Sverige gjort ett kanonjobb i samtliga matcher. Bortsett från den inledande matchen, där man förlorade med 30-33 mot Polen, så har man gått rent. Man har alltså vunnit alla de övriga matcherna och kan nu stoltsera med att man är i semifinal. Detta lag är bra nog för att ta sig hela vägen, vilket de är väl medvetna om. Det kommer inte ske någon form av underskattning och självklart kommer det krävas än hårdare arbete än mot Danmark.

I skrivande stund har Sveriges motstånd inte fastställts, men klart är att det kommer bli antingen Frankrike eller Montenegro, som gör upp i sin kvartsfinal. Övriga lag som kan ta sig till semifinal är Tjeckien, som ställs mot Nederländerna, samt Norge som ställs mot Ryssland. Vi hoppas självklart på svensk seger även i nästkommande omgång, samt att man kan ta sig förbi motståndet som väntar därefter också.

Sveriges matcher hittills under turneringen har slutat enligt följande:

Sverige – Polen: 30-33

Ungern – Sverige: 22-25

Sverige – Tjeckien: 36-32

Sverige – Argentina: 38-24

Norge – Sverige: 28-31

Sverige – Slovenien: 33-21

Sverige – Danmark: 26-23

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Nyheter