Följ oss på

Svenska bettingsidor & spelbolag 2019

Numera finns det mängder av svenska bettingsidor och spelbolag för dig som är intresserad av vadslagning på nätet. Det finns såväl svenska bettingsidor som bedrivs av svenska som utländska företag. I våra sammanställningar hittar du de bästa svenska betting sidorna.

Betttingsidor med svensk spellicens 2019
Nr Sida Bonus Erbjuds av Omsättningskrav Spela
1
200 % upp till 1 000 kr
Bonussort: Insättningsbonus
Läs mer här
Unibet bettingbonus 5x bonus (Lägsta odds: 1.40) Hämta bonus
2
100 % upp till 2 500 kr
Bonussort: Insättningsbonus
Läs mer här
betsson insättningsbonus 6x bonus (Lägsta odds: 1.50) Hämta bonus
3
100 % upp till 2 500 kr
Bonussort: Insättningsbonus
Läs mer här
Nordicbet bettingbonus 6x bonus (Lägsta odds: 1.50) Hämta bonus
4
100 % upp till 1 000 kr
Bonussort: Insättningsbonus
Läs mer här
betsafe bettingbonus 8x bonus (Lägsta odds: 1.80) Hämta bonus
5
Upp till 500 kr
Bonussort: Bettingbonus
Läs mer här
betfair bettingbonus Inga omsättningskrav Hämta bonus
6
100 % upp till 1 000 kr
Bonussort: Insättningsbonus
Läs mer här
bethard bettingbonus 8x bonus (Lägsta odds: 1.80) Hämta bonus
7
Ingen bettingbonus just nu
Bonussort: Ej tillämpligt
Läs mer här
Sverigekronan bettingbonus Ej tillämpligt Hämta bonus
8
2 000 kr free bet
Bonussort: Gratis spel
Läs mer här
expekt bettingbonus Lägsta odds på första spel: 2.00 Hämta bonus
9
Ingen bettingbonus just nu
Bonussort: Ej tillämpligt
Läs mer här
Casinostugan bettingbonus Ej tillämpligt Hämta bonus
10
400 kr gratis spel
Bonussort: Gratis spel
Läs mer här
redbet gratis spel Lägsta odds: 1.80 Hämta bonus
11
100 % oddsboost
Bonussort: Gratis spel
Läs mer här
Mr Green gratis spel Lägsta odds: 1.80 Hämta bonus
12
100 kr utan omsättningskrav
Bonussort: Insättningsbonus
Läs mer här
Paf bettingbonus Inga omsättningskrav Hämta bonus

Svenska spelbolag och deras bettingsidor

Det finns flera svenskregistrerade aktiebolag som har en spellicens i Sverige och på det viset har möjlighet att erbjuda svenska bettingsidor. Flera av dessa är noterade på börsen där de största är Betsson, Leo Vegas och Cherry. Även företaget som äger Unibet, Kindred, är börsnoterat på Stockholmsbörsen men företaget är inte svenskt. Unibet är även grundat av svenskar som fortsatt äger en stor del av aktierna i Kindred.

Utländska spelbolag med bettingsidor på svenska

Det finns just nu mängder av utländska företag som erbjuder odds för svenskar. Ofta märker man ingen skillnad på om företaget bakom bettingsidor är svenska eller härstammar från ett annat land. De utländska aktörerna har anställt svenskar som sköter det mesta av sidorna i form av exempelvis kundtjänst. Du kanske hört talas om att spel och betting är stort på Malta? Det är här många av de utländska spelbolagen håller hus och tusentals svenskar jobbar för dessa företag där nere.

Förutom de svenska bettingsidor finns det även hundratals spelbolag i utlandet som du kan spela hos. Så länge dessa bettingsidor har en svensk spellicens är de fullt lagaliga och dina spelvinster skattefria just nu. Detta kan röra till det och på Bettingsidor24.se har vi självklart som riktlinje att endast redovisa bettingsidor där vinster är skattefria och sidorna ska dessutom även finnas på svenska för att platsa i våra sammanställningar och topplistor.

 

Den svenska spelmarknaden idag

Som de flesta vet hade statens spelbolag Svenska Spel länge monopol på den svenska spelmarknaden. Detta innebar tidigare att det endast var Svenska Spel som hade en beviljad spellicens för att erbjuda odds i Sverige sanktionerad från staten. Men det fanns ju även innan spelregleringen mängder av andra bettingsidor på svenska, kanske du tänker då. Ja, så var det och det är denna utveckling som staten ville få bukt med genom en reglering vilket du kan läsa mer om nedan. Alla bettingsidor som vi redovisar på vår sida har möjlighet att erbjuda spel för svenskar eftersom de har en spellicens från den svenska myndigheten som reglerar spel och betting.

 

Vad kommer hända med svenska bettingsidor framöver?

Som många säkert vet och läst om reglerades den svenska spelmarknaden från och med 1 januari 2019. Detta betydde att Svenska Spel inte längre har monopol på den svenska spelmarknaden. Istället behöver alla bettingsidor ansöka om att få en spellicens av svenska staten och de som blir beviljade en spellicens kommer sedan kunna erbjuda spel till svenskar.

Detta kommer troligtvis leda till att Svenska Spel tappar vissa marknadsandelar. För att råda bot på det tar staten istället ta ut en särskild spelskatt av spelbolagens nettovinster, som uppgår till 18 %.

Vad ledde spelregleringen till för svenska bettingsidor?

Såväl svenskregistrerade som utländska bettingbolag kommer har möjlighet att ansöka om spellicens. Med anledning av att det krävs en ansökningsprocess är det rimligt att anta att mindre seriösa aktörer inte kommer söka sig till Sverige från och med 2019. Eftersom staten tar ut en skatt tror många även att mindre företag kommer få svårare att hävda sig i konkurresen varför vi troligtvis kommer få se en konsolidering i branschen där börsjättarna förvärvar mindre spelsidor.

Staten är även övervakare, genom den förordnade spelmyndigheten, av de spelbolag som beviljas licens för att säkerställa att de håller sig inom lagens ramar.

Regleringen ledde till att det infördes riktlinjer för hur alla svenska bettingsidor får marknadsföra sig och ledde till en stor förändring för företagen bakom spelsidorna, dock kan du känna dig trygg i att det inte kommer påverka dig som spelare särskilt mycket. I alla fall om du inte redan märkt någonting.