Följ oss på

Nyheter

Varför behöver spelare genomgå läkarundersökning?

Vissa frågar sig ibland varför spelare behöver genomgå läkarundersökningar vid en övergång till ny klubb. Spelaren kanske är i matchform och spelar matcher vid tillfället, men behöver än dock genomgå en speciell undersökning.

Varför krävs en läkarundersökning för en frisk spelare?

När ett transferfönster börjar gå mot sitt slut, så är klubbarna ofta ute i sista sekund. Det kan alltså handla om väldigt snabba beslut inom loppet av bara några timmar. Därför undrar vissa ibland varför spelare behöver stressa igenom en läkarundersökning, när de redan är spelklara för sin nuvarande klubb. Detta beror på att man inför ett köp vill säkerställa att spelaren är fullt frisk på samtliga punkter, innan man betalar dyra pengar. Det behöver inte handla om att spelaren skall klara av att springa 90 minuter på fotbollsplan, utan det kan handla om bakomliggande sjukdomar eller symptom som kan drabba klubben framgent.

En klubb skriver på långa kontrakt med spelare och man behöver därför säkerställa att investeringen inte äventyras på något sätt. Man får se spelarna som en maskininvestering, där skalet på maskinen kan vara felfritt och att maskinen tuffar och går. Går man dock djupare så kan man hitta slitage eller andra fel, som kan komma att haverera på sikt. Under en läkarundersökning för fotbollsspelare går man därför igenom detta och en spelare kommer sannolikt inte få tillträda till den nya klubben om dessa kriterier inte uppfylls.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Nyheter