Följ oss på

Nyheter

Spela alltid ansvarsfullt!

För de allra flesta är vadslagning på odds, betting men även casino ett nöje som underhåller vardagen. Så ska det självfallet också vara och för den absoluta merparten utgör inte detta något problem. Det finns dock personer som antingen hamnat i eller riskerar att hamna i spelproblematik och spelberoende. En form av sjukdom som likt många andra beroenden kan vara otroligt svår att ta sig ur. Det är därför viktigt att ta signaler och indikationer på allvar när det kommer till spelberoende, oavsett om det gäller sig själv eller någon anhörig.

Det viktiga att komma ihåg är att det finns hjälp att få. Om man känner att man antingen spelar för mycket eller helt enkelt inte har kontroll över sitt spelande bör man omgående överväga att ta till hjälp. En bra utgångspunkt kan vara att man aldrig ska spela mer än man har råd att förlora. Man kan även sträcka det så långt att om man som hobbyspelare ser spel på nätet som någonting annat än ett nöje kan det vara dags att vara extra eftertänksam. Ett annat varningstecken kan exempelvis vara att man försöker vinna tillbaka pengar man förlorat.

Om du känner att antingen du eller någon anhörig ligger i riskzonen kan du kostnadsfritt ta hjälp av en stödorganisation mot spelberoende. Ett exempel på en mycket bra sådan är Stödlinjen. Självklart har man möjlighet att vara anonym.

Här på sidan stödjer vi till fullo ansvarsfullt spelande.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Nyheter