Följ oss på

Nyheter

Slutspurt i Allsvenskan – Här är förutsättningarna

Nu börjar det verkligen brännas. Den 25:e omgången är snart avklarad och man kan verkligen se vilka lag det är som har något att spela för de sista fyra omgångarna, såväl i toppen som botten. Guldracet har länge mer eller mindre känts avgjort men frågan är om det inte finns en liten öppning för Norrköping efter att AIK nu tappat poäng i två raka matcher?

Det är oenkligen så att vi kommer få en riktigt rolig avslutning där matcher kommer betyda någonting ända in i kalket. Och det är ju så vi vill att det ska vara. Låt oss därmed njuta och kanske kan det vara kul att testa lyckan på någon av de bettingsidor som erbjuder spel på Allsvenskan?

Toppstrid om Europaplatserna

Det känns och ser ut som att det kommer bli ett krig om den sista euroaplatsen som tillfaller det tredjeplacerade laget mellan Hammarby, Malmö och Häcken. Endast tre poäng skiljer dessa lag emellan med Hammarby i förarsätet. Bajen har dock det kanske svåraste schemat med matcher mot Östersund, Sundsvall och just Häcken i sina fyra sista matcher. Malmö å andra sidan har ett svårt bortamöte mot AIK kvar vilket avgörs i nästa omgång.

Guldstriden då. Är kört? Det känns faktiskt inte helt så. Norrköping är nu fem poäng efter AIK och självklart ska det mycket till för att de ska ta igen det. Om de går rent och vinner resten av matcherna finns det dock en chans. Som tidigare nämnt har alltså Gnaget Malmö i kommande omgång…

Lagen som krigar för överlevnad

Det är i praktiken klart att Trelleborg blir ett av lagen som åker ur Allsvenskan. Frågan är bara vilka som gör dem sällskap. Det ser ut att bli en hård strid mellan Dalkurd, Brommapojkarna, Sirius och kanske IFK Göteborg. Det mesta talar väl emellertid för att det kommer bli BP och Dalkurd som får göra upp om vilket lag som får kvala respektive vilka som åker ur direkt. Men Sirius och IFK Göteborg kan absolut inte avskrivas helt ännu.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Nyheter