Följ oss på

Nyheter

Inför slutomgången i Allsvenskan 2017

Efter 29 spelade omgångar är det nu dags för den sista omgången i Allsvenskan säsongen 2017. Även om det blev klart att Malmö skulle vinna SM-guldet redan för ett par omgångar sedan samtidigt som det redan är klart att Halmstad och AFC Eskilstuna kommer åka ur finns det fortfarande en del att spela om. Vi redogör för förutsättningarna här nedanför, men vi börjar med att lista alla möten i den sista omgången:

Spelschemat i slutomgången ser ut enligt nedan:

15:00 AFC Eskilstuna – Sirius
15:00 Elfsborg – IFK Norrköping
15:00 Hammarby – Halmstad
15:00 IFK Göteborg – Sundsvall
15:00 JönköpingÖstersund
15:00 Kalmar – Djurgården
15:00 Malmö FF – Häcken
15:00 Örebro – AIK

Vilka matcher är intressanta?

Om man ser till vilka lag som fortfarande har något att spela för är det fem lag i totalt fyra matcher som utmärker sig, vilka markerats med fetstil ovan. Sundsvall och Jönköpings Södra gör som bekant upp om vilket lag som kommer slippa att kvala ned till Superettan. Inför omgången har J Södra det bästa utgångsläget där man har en poäng mer än Sundsvall och det räcker således med att man får antingen samma eller ett bättre resultat från den sista omgången för att man ska slippa kval.

I övrigt är det tre lag som gör upp om den sista kvalplatsen till Europa League som går till det lag som placerar sig trea i tabellen. Detta är Djurgården, Östersund och Häcken. Djurgården har det bästa utgångsläget där man har en poäng mer än såväl Östersund som Häcken. Om DIF vinner sin match kommer man således bärga tredjeplatsen. Det finns dock frågetecken kopplat till stockholmslaget form och med stor sannolikhet kommer det krävas en vinst borta mot Kalmar, för även om inte Häcken kanske vinner borta mot Malmö är det väl högst troligt att Östersund gör det mot J Södra? Det som är till jämtlandslagets nackdel är såklart det intensiva matchandet där man så sent som i torsdags hade bortamatch i Spanien i Europa League.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Nyheter