Följ oss på

Nyheter

Nästa Premier League-tränare att få sparken

Premier League är en liga som statistiskt har över 1.2 miljarder fans världen över. Därför är ligan och respektive lag i ett utsatt läge om det inte går lagens väg. Vi har tidigare sett tränare få sparken väldigt enkelt, och nu finns det alltså odds för nästa tränare att få sparken under säsongen 17/18.

Odds på tränare att sluta först i Premier League

  1. Frank de Boer: 1.90
  2. Slaven Bilic: 4.00
  3. Rafael Benitez: 5.00
  4. Arsene Wenger: 13.00
  5. Antonio Conte: 15.00
  6. Eddie Howe: 21.00
  7. Mark Hughes: 21.00
  8. Chris Hughton: 21.00
  9. Craig Shakespeare: 21.00
  10. Paul Clement: 26.00

Enligt Unibet.se så är det alltså Frank de Boer som mest sannolikt kommer lämna sitt tränaruppdrag först. Notera att detta endast är baserat på spekulationer och det kan egentligen bli vilken tränare som helst som antingen lämnar självmant eller får sparken. Låt säga att Manchester United förlorar 10 matcher i rad, med den investering av spelare man har gjort, så kommer Mourinho sannolikt att få sparken tidigare. Om spelbolagen märker att det finns risk att en tränare får sparken, så kommer förnyade och uppdaterade odds att tillkomma.

Varför sparkar man tränare under en säsong?

Anledningen till att man sparkar en tränare mitt under en säsong är i vanliga fall uteblivna resultat. Det behöver inte vara så, utan kan också vara av andra anledningar. Det är ofta en klubb sparkar en tränare utan att ha en ersättare, vilket många brukar ifrågasätta. I grunden finns det ju en kunskap hos tränaren, som kan anses vara bättre än att exempelvis överlåta ansvaret till en ungdomstränare. Detta är helt enkelt ett desperat försök till förändring, och effekten av att bara sparka tränaren brukar vara tydlig. Vi såg detta inte minst när IFK Göteborg sparkade huvudtränaren Jörgen Lennartsson och att resultaten direkt började komma när assisterande tränaren tog över.

Klubbarna förlorar mycket pengar på det här, då man behöver fortsätta betala ut lön för resterande tid av kontraktet. De vill därför undvika detta så gott det går, men ibland tar alternativen slut och ett avsked är ett måste.

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Nyheter