Följ oss på

Uncategorized

Tar sig Östersund vidare till EL-slutspel?

Ingen som följer svensk fotboll har kunnat undgå Östersunds framfart i Europa League i år. Man tog sig mycket oväntat sig till Europa League efter segrar i dubbelmöten mot bland andra turkiska Galatasaray och grekiska PAOK. Någon som trodde det på förhand? Kanske Östersund själva, men knappast särskilt många andra.

Väl i turneringen har man nu fått en riktigt bra start med sju poäng på de första fyra matcherna, och med detta leder man gruppen. Man åkte visserligen på den första förlusten hittills i den förra omgången mot Athletic Bilbao, men faktum är att man trots denna förlust har ett mycket bra utgångsläge inför de två sista omgångarna i gruppspelet.

FK Zorya skuggar Östersund med sex poäng och ligger alltså en poäng bakom i dagsläget. Just Zorya är det lag Östersund möter i nästa omgång, och en seger där kommer säkra avancemang för Östersund. I den sista matchen ställs jämtlandslaget sedan mot Hertha Berlin och med tanke på att det är bortaplan i den matchen blir det nog svårt att få med sig någon poäng, men Östersund har övverraskat tidigare. Det som är positivt för Östersunds del är att Bilbao och Hertha Berlin alltså möter varandra i nästa omgång, och vid vinst för spanjorerna där kommer tyskarna inte ha något att spela för i den sista omgången.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Uncategorized