Följ oss på

Nyheter

Östersund vidare i Europa League

Under torsdagen blev det klart. Det som vi alla egentligen bara väntat på. Östersund är klara för slutspel i Europa League och bragd-säsongen bara fortsätter. Hur långt kan klubben nå i slutspelet?

Östersund klara för slutspel i Europa League

Klubben har gjort en fantastisk resa under säsongen. Man har spelat bra fotboll från början till slut, men framförallt är det imponerande att man tagit sig igenom ett kval, ett gruppspel och samtidigt hållit hög klass i den inhemska ligan – Allsvenskan. Det var inte länge sedan klubben spelade i division 2, men Graham Potter har verkligen visat att allt är möjligt.

Nu när man tagit sig så här långt och också ser ut att vinna gruppen, så trillar det in både en och annan krona på kontot för klubben. Dessa pengar, i kombination med flera dyra spelarförsäljningar framgent, kommer innebära en säkrad framtid för klubben under en lång tid framöver. Östersund går en ljus framtid till mötes, men självklart kommer nya utmaningar komma upp. Många spelare kommer lämna, vilket innebär ett nytt arbete i att hitta en sammansvetsad grupp som kan spela på lika hög nivå som dessa spelare kan göra. Det är på sitt sätt unikt, att ett lag från en liten stad i Sverige kan mäkta med denna bedrift, men både Östersund och Malmö FF visar oss nu att modern fotboll i Sverige gör avtryck ute i Europa.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Nyheter