Följ oss på

Nyheter

Nya regler för bettingsidor i år

Du har säkert inte missat att det från och med 2019 gäller en ny Spellag i Sverige. Den har varit mycket omskriven i media och förhoppningarna på att den nya spelmyndigheten, Spelinspektionen, ska lyckas få till en mer sund spelmarknad är stor från många håll. Vi ställer oss positiva till den spelreglering som nu skett och anser att fördelarna verkligen överväger nackdelarna. För det finns såklart såväl för- som nackdelar för spelare, inte minst för lite mer aktiva spelare.

En av de största nyheterna är att det införs ganska stora restriktioner när det kommer till bonusar. Detta ses av vissa som ett sätt för spelbolagen att få förlorande kunder att återkomma till bettingsidorna för att spela. Sett ur det perspektivet är det givetvis positivt. Mindre bra är det för de spelare som behärskar spelandet och med glädje tidigare nyttjat vissa återkommande bonusar för nöje.

För just återkommande bonusar för betting är inte längre tillåtet. Varje bettingsida har endast möjlighet att erbjuda en (1) bonus till varje spelare. När man väl tagit del av denna kommer man inte längre kunna få en ny bonus hos det aktuella spelbolaget.

Möjlighet att stänga av sig själv från spel

En annan stor och enligt vår mening mycket välkommen nyhet är att alla bettingsidor med licens nu är anslutna till det nationella registret spelpaus.se. Kortfattat innebär denna sida att man som spelare har möjlighet att gå in och stänga av sig själv från spel. Eftersom alla bettingsidor behöver vara anslutna till registret kommer en registrering på spelpaus.se medföra att man stänger av sig själv från spel från alla bettingsidor i Sverige.

Man väljer själv hur länge man vill stänga av sig från spelande. Allt från några månader till livstid gäller. När man väl stängt av sig själv är det inte möjligt att sedan gå in och ta bort spärren. Det enda undantaget är om man stänger av sig själv tillsvidare, då finns möjligheten att efter ett år gå in och häva spärren.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Nyheter