Följ oss på

Nyheter

Kan Malmö FF vinna SM-guld?

Många blev väldigt förvånade över Malmö FF:s usla vårsäsong. På förhand sågs Malmö helt klart som favoriter till SM-guldet och med anledning av det var det många som lyfte på ögonbrynen när de dåliga resultaten avlöste varandra. Har man möjlighet att nu under höstsäsongen ta ikapp allt och vinna SM-guld? Det känns som man är för långt bakom topplagen men om det är något lag som ska klara det är det Malmö.

Oddset på att Malmö vinner SM-guld under 2018 är dryga 20.00 gånger pengarna. Oddssättarna ser det därmed som relativt liten chans att de skulle lyckas. Såväl Hammarby, AIK, Norrköping, Djurgården och Östersund har lägre odds på att vinna SM-guld enligt gällande odds.I nästa match ställs nu Malmö mot Östersund vilket är något av en måstematch. Egentligen kan man väl säga att de flesta kommande matcher är måstematcher för Malmö om de vill ha chansen på titeln.

Läget i Malmö per dagens datum

Malmö FF sparkade som bekant Magnus Persson som tränare strax innan sommaruppehållet. Förutom att man gick dåligt i Allsvenskan blev man överkörda av Djurgården i cupfinalen vilket gjorde att tränaren inte fick förnyat förtroende. Efter 13 spelade omgångar står man nu på 18 poäng vilket är nio poäng bakom serieledarna AIK. Nio poäng motsvarar som bekant tre stycken vinster vilket teoretiskt kan tyckas vara ganska lite ändå. Faktum är dock att det är mycket som ska till för att man ska lyckas ta in på topplagen.

Malmö har uttalat att man nu går för att lyckas ta en topp 3 placering i Allsvenskan vilket känns som ett ganska realistiskt mål. Samtidigt lägger man krut på att försöka lyckas ta sig till Champions League. Skulle man lyckas med det sistnämnda får man nog ändå se säsongen som godkänd. Ett missat europagruppspel i kombination med en plats utanför topp 3 i Allsvenskan skulle emellertid ses som ett mindre fiasko.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Nyheter