Följ oss på

Uncategorized

Kan Djurgården vinna SM-guld?

Malmö FF har legat etta i tabellen i stort sett under hela säsongen. Det har inte funnits något direkt hot och kanske inte gör så idag heller, men vi ser vissa orosmoment för skånelaget, som kan vara värt att reflektera över.

Djurgården att vinna SM-guld

Det finns fortfarande många poäng att spela om. Malmö FF leder tabellen med tio poäng, vilket i dagsläget är ett ohotat läge. De har dock stött på patrull i flera matcher nu, där man bland annat förlorat borta mot tabelljumbon AFC Eskilstuna. Malmö är ofta överlägsna och de skall alla gånger besegra Eskilstuna. När de visar upp ett sådant beteende på plan ställs många frågetecken.

De har en stark trupp och har förstärkt ytterligare under transferfönstret, men så har övriga klubbar också gjort. Djurgården har visat upp fantastisk form under den andra halvan av säsongen. De har vunnit match efter match och placerar sig nu som ensam tvåa i tabellen. Det är ett ordentligt uppryck sedan klubben enligt många var i kris, så all heder åt deras jobb. De har fått in Gustav Engvall på lån under resterande del av säsongen, igen. Han kommer vara en positiv kugge i detta lag, samtidigt som man tagit in ytterligare en norsk anfallare som gör sig redo för spel.

När dessa pusselbitar väl faller på plats så kommer det vara få lag som kan mäta sig med Djurgården under resterande del av säsongen. De kommer fortsätta vinna matcher, men kan inte påverka Malmös resultat på egen hand. Förlorar Malmö ytterligare matcher, så kommer man helt klart vara i farozonen. Det är en bra bit över 20 poäng kvar att spela om, så att man kan tappa tio poäng av dessa är helt klart ett teoretiskt troligt scenario. Malmö behöver steppa upp för att inte riskera sin förstaplats och i förlängningen SM-guldet.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Uncategorized