Följ oss på

Nyheter

Jönköping Södra riskerar att åka ur Allsvenskan

Jönköping Södra befinner sig just nu i ett prekärt läge. Man var ett stabilt lag i fjol, men har inte alls visat på samma spel i år. På hemmaplan är de generellt svårslagna, men även där har det gått väldigt knackigt.

Läget i Jönköping Södra

J Södra verkligen tappat stinget. De har under större delen av säsongen legat en bit ovanför nedflyttningsstrecket, men har nu halkat efter ordentligt. De ligger nu tredje sist i tabellen och riskerar därmed att åka ur. Laget har självklart en bra bit kvar för att vara ett etablerat lag i Allsvenskan, men de har definitivt kvalitéer bra nog för att klara sig kvar.

Under de senaste matcherna har det inte alls gått deras väg och man har förlorat match efter match. På deras fyra senaste matcher har man förlorat tre och spelat oavgjort i en. Hemma på Stadsparksvallen skall man vara som starkast. Tre av deras fyra vinster har också kommit just på hemmaplan, men totalt sett är det inte bra nog. De behöver få mer kontinuitet i sitt spel på bortaplan och försöka få med sig fler poäng än man gör. Man har en defensiv som i grunden är bra nog att kunna spela oavgjort mot många klubbar, men man kommer inte hela vägen.

De behöver göra ett ordentligt lyft illa kvickt för att klara sig kvar. Det är jämnt även i botten och när man nu ligger på gränsen så är man inte uträknade på något sätt. Håller den negativa trenden i sig kommer man dock inte ha en chans att mäta sig mot övriga klubbar som i slutspurten steppar upp.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Nyheter