Följ oss på

Nyheter

Inför Playoff: Sverige – Italien

Sverige gjorde som bekant ett godkänt gruppspel i VM-kvalet. Man tog sig inte hela vägen, vilket var synd eftersom man var väldigt nära. Man kom åtminstone tvåa efter att man besegrat Luxemburg med sanslösa 8-0, vilket släckte allt hopp hos Holland.

Sveriges chanser att nå VM

Vad har Sverige för chanser att nå VM då? Ja dom blev inte högre efter att man lottats mot självaste Italien. Vissa menar på att det är bra att vara stora underdogs, medan andra tycker att exempelvis Danmark vore ett mer lämpligt motstånd. Allt är på förhand spekulationer, men visst är Italien stora favoriter att gå hela vägen.

Sverige presterar ofta bra i pressade situationer, där man har allt att vinna och inget att förlora. Just en sådan situation står vi inför nu. Sverige har på förhand redan misslyckats, vilket man eventuellt kan dra nytta av. Vi vet också att Friends Arena kommer vara slutsålt, efter biljettkaoset som inleddes så fort matchdatum var fastställt. Vi hoppas på ett bättre tryck på arenan jämfört med mot Luxemburg, då de faktiskt också var över 50 000 personer på plats.

Att Sverige vann mot Luxemburg med 8-0 var en bragd i sig, men det är ingen merit att leva vidare på. Luxemburg var ett lag som spelade offensivt under hela matchen, trots att de inte hade någon chans att vinna. Det här innebar många kontringar som Sverige kunde ta vara på, men så kommer inte matchbilden se ut mot Italien. Det krävs ett disciplinerat försvarsspel, och förhoppningsvis en och annan kontring framåt. Att spela offensivt och satsa på bollinnehav kan straffa sig över 90 minuter.

Oddsen för Sverige – Italien

Sverige: 3.00

Oavgjort: 3.25

Italien: 2.54

Odds för att kvalificera sig

Sverige: 3.50

Italien: 1.30

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Nyheter