Följ oss på

Nyheter

Inför londonderbyt Arsenal – Chelsea 3/1

Den 22:a omgången i Premier Leagues på papperet helt klart roligaste matchen spelas under onsdagen när Chelsea gästar Arsenal. Ett derby mellan två av England och världens bästa lag och stjärnspäckade trupper. Lägg till att det är ett derby mellan de två londonlagen med en sedan årtionden bitter rivalitet och vi har en riktig toppmatch att se fram emot.

Hur slutar då matchen? Såklart omöjligt att svara på såhär på förhand, men om vi ska tro oddssättarna är det fördel för Chelsea, trots att de spelar på bortaplan. För den som vill spela på att Chelsea vinner hittar vi dryga 2.50 i odds medan den raka ettan ger knappt 2.90. Ett oavgjort resultat ligger på 3.50 i odds i dagsläget. Så som säsongen hittills utvecklat sig ser oddsen högst rimliga ut, och som alltid ligger de som satt oddsen rätt i en stormatch. De gör nämligen ofta det i sådana här stora ligor och matcher.

Formen i respektive lag

Arsenal hade en relativt bra säsongsinledning men gång på gång gör man fansen besvikna med en mindre bra period. Nu ryktas dessutom både Özil och Sanchez bort i januarifönstret. Ponera att dessa två lämnar klubben och de inte skulle ersättas med minst en världsstjärna. Då borde man verkligen ställa sig från var Arsenal är på väg. Inför denna matchen är det konstaterat att Cazorla, Giroud, Monreal och Ramsey missar mötet medan Özil är osäker.

I Chelsea har det sett något bättre ut under året, även om chansen på titeln i praktiken är borta efter att City dragit iväg. Inför denna omgång låg Chelsea dock tvåa i tabellen och lär får kriga om denna plats med Manchester United, Liverpool, Tottenham och just Arsenal under året.

Chelsea går in till denna kamp med gott självförtroende efter fyra segrar och en oavgjord match på de senaste fem matcherna. Även om spelet inte sett bländande ut förstår man varför oddsen ser ut som de gör i matchen.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Nyheter