Följ oss på

Uncategorized

Fotbolls-VM 2018 – Information, grupper, datum

VM i fotboll 2018 arrangeras som många vet i Ryssland under juni och juli. Vi går igenom lite matnyttig information inför turneringen här på Bettingsidor24.se.

Datum Fotbolls-VM 2018:

VM i Ryssland spelas under en månads tid mellan datumen 14 juni 2018 till och med den 15 juli 2018. Turneringen spelas i 13 olika städer där flertalet är de största städerna i Ryssland som exempelvis huvudstaden Moskva men även St Petersburg och Kalingrad.

Grupper Fotbolls-VM 2018:

Totalt är det 32 lag som gör upp om titeln som världsmästare. I vanlig ordning är värdnationen direktkvalificerad vilket betyder att Ryssland kommer delta i mästerskapet. Förutom Ryssland kommer ytterligare 13 länder från Europa få en plats i mästerskapet. Resterande platser är utspridda mellan världens olika världsdelar där Afrika och Asien har flest platser efter Europa (5 respektive 4 platser).

De 32 lagen kommer fördelas på totalt 8 grupper i mästerskapet som precis som i tidigare turneringar gör upp om första- och andraplatserna i gruppen vilket innebär att man tar sig till åttondelsfinal i turneringen. Sedan spelar lagen slutspelet fram till dess att vinnaren koras. Till skillnad från exempelvis de europeiska mästerskapen spelas även en match om bronset i VM, vilket självklart är kul för oss som älskar fotboll då det ger ytterligare en högkvalitativ match att titta på under turneringen.

Kvalet till VM kommer slutföras under hösten 2017 och efter det kommer grupperna lottas innan mästerskapet drar igång. Självklart håller vi tummarna för att Sverige lyckas ta sig till VM, ett mästerskap man missat att kvalficera sig till de senaste två mästerskapen.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Uncategorized