Följ oss på

Nyheter

Efter 20:e omgången – upplagt för SM-guld i Solna

I lördags stod Solnalaget AIK för en mycket imponerande insats när man besegrade Häcken med klara 3-0 på hemmaplan. Den segern gav givetvis mersmak och raden av matcher AIK varit obesegrade i Allsvenskan bara fortsätter. Vinsten satte stor press på Hammarby inför mötet med Djurgården, något som skulle visa sig vara för svårt för Bajen att hantera.

Inför matchen mellan Hammarby och Djurgården stod hemmalaget i ungefär 2.00 i odds hos de flesta bettingsidor. Således var man favoriter i ett Stockholmsderby vilket det var många år sedan man var. Anledningen till det var såklart att man stått för så många fina prestationer under året samtidigt som Djurgården var inne i en mindre svacka. Det skulle visa sig att alla bettingsidor och de flesta tyckare inför matchen var fel ute.

Bettingsidorna hade fel – Djurgården vann

Djurgården stod för en mycket solid insats när man slog tillbaka Hammarby med 3-1. Detta efter en bra defensiv laginsats samtidigt som man tog tillvara på chanserna framåt. Mycket tillfälligheter präglar resultaten i fotbollsmatcher och denna match var inget undantag. Hammarby hade mycket väl kunnat kvittera till 2-2 men det skulle visa sig att det här var Djurgårdens match. Och Erik Johanssons. Nyförvärvet gjorde en grym insats på innermittfältet och assisterade till samtliga mål för bortalaget i matchen.

Hammarbys förlust innebär att AIK nu är fem poäng före i tabellen. Det återstår visserligen tio omgångar, men det känns som det ska mycket till för att AIK inte ska ta hem SM-guldet nu. Oddsen hos alla bettingsidor på detta utfall är efter denna omgång låga. AIK ställs i nästa match mot Norrköping på bortaplan och en seger där innebär att man skulle ta ytterligare ett stort steg mot titeln.

Det återstår att se hur Bajen återhämtar sig efter denna förlust. Man är fortsatt den största utmanaren till AIK om titeln men skulle man komma in i en sämre period jagar både Norrköping och Malmö bakom. Vi går mot en intressant sista tredjedel av Allsvenskan.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Nyheter