Följ oss på

Nyheter

Kan Djurgården knipa Europa-platsen?

Sedan en tid tillbaka är Malmö FF svenska mästare. Idag står det också klart att AIK har säkrat sin Europa-plats. Inför sista omgången är det dock väldigt öppet om tredjeplatsen och den sista direkt-platsen till Europa-spel.

Djurgårdens chanser för Europa-spel

Djurgården låg länge tvåa i tabellen och såg stundtals ut att kunna hota Malmö FF. Det har dock gått sämre på sistone och man är nu hotade av såväl Häcken som Östersund om att ens lyckas ta en Europa-plats. Man innehar tredjeplatsen med en poängs marginal, vilket innebär att man sannolikt måste vinna den sista matchen borta mot Kalmar FF för att knipa tredjeplatsen.

Häcken och Östersund har gjort ett gediget arbete i att utmana i toppen. Man hade en lång väg dit, men i takt med att Djurgården tappat poäng, så har de vunnit sina matcher. Nu är man en poäng ifrån, vilket innebär om Häcken eller Östersund vinner sin match, samtidigt som Djurgården förlorar eller spelar oavgjort, så kan man ta den sista Europa-platsen.

Det är en åtråvärd placering att ta, och samtliga lag vill ges möjligheten att spela de stora Europa-matcherna. Det har vi inte minst sett under Östersunds framfart i Europa League, när man tagit sig vidare från kvalet och direkt in i gruppspelet. Väl där har man gjort ett fantastiskt jobb och har just nu goda möjligheter att till och med ta sig vidare till slutspelet.

Inför den sista omgången är det fortsatt hög spänning och utgången är väldigt oviss. Djurgården är favoriter att lyckas, just med tanke på att man möter ett svagare motstånd i Kalmar, som nyligen också säkrat allsvenskt kontrakt och inte längre har något direkt att spela för.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Nyheter