Följ oss på

Nyheter

Djurgården vann och Elfsborg föll i Svenska Cupen

Svenska Cupen är i full gång och vi har under måndagen fått se två intressanta matcher. Framförallt fick vi se en urladdning från Stockholms-klubben, som inte hade några direkta svårigheter i att besegra Degerfors.

Promenadseger för Djurgården

Det var inga större problem för Djurgården att besegra Degerfors. Matchen blev kortvarig efter att man gjort två mål redan i den första halvleken. Det andra målet, som kom i den 33:e minuten, var egentligen spiken i kistan redan där. Det stoppade däremot inte Stockholms-klubben från att fortsätta ösa på. Ytterligare fyra mål gjordes i andra halvlek mot ett Degerfors som inte hade en suck under hela matchen.

Flera olika målgörare noterades på tavlan, vilket är positivt inför uppstarten av Allsvenskan. Det var vissa problem för Djurgården i fjol när det kom till anfallsspelet. Nu fick vi se följande målskyttar värma upp skyttet inför säsongen:

  • Radetinac x2
  • Mrabti
  • Augustinsson
  • Kadewere x2

Elfsborg föll tungt mot rivalen

GAIS kom som gäster till Borås Arena i ett hett rivalmöte i cupen. Det är sedan gammalt att det råder hög rivalitet klubbarna emellan, då det innebär derby när lagen möts. GAIS är som bekant inget lag i Allsvenskan, men de visade upp goda kvalitéer idag ändå. Man besegrade Borås-klubben med 3-2 på bortaplan, vilket är ett klart styrkebesked inför kommande matcher av cupspelet.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Nyheter