Följ oss på

Nyheter

När kan Djokovic komma tillbaka till tennisen?

Djokovic ådrog sig en skada inför Wimbledon-turneringen. Han var tvungen att avbryta matchen mot Tomas Berdych under förturneringen, vilket kom att bli början på ett väldigt långt uppehåll från tennisen för serben.

Forne världsettan Djokovic tar långt break

Djokovic var överlägset bäst i världen för inte alls länge sedan. Han vann i stort sett allt han spelade, när han var riktigt motiverad. Han har skrivit historia och det var ytterst få spelare som kunde mäta sig med honom över huvudtaget. Det blev förändring i detta för något år sedan, då han själv medgav att han inte hade motivation nog för att kunna mäta sig med världseliten. Han tappade därför placeringar på världsrankingen och det var ingen Djokovic vi kände till.

Inför Grand Slam-turneringen, Wimbledon, så ådrog han sig en förslitningsskada i armbågen och fick därmed avstå från turneringen. Det var för stunden olyckligt, men kanske också nödvändigt. Det här kom som grädde på moset, då han redan innan hade erkänt sig tom på motivation. Att då få ett tvingat break kanske var ett nödvändigt ont för att kunna ladda om batterierna. De väntade också sitt andra barn, vilket gav familjen lugn och ro i att välkomna en ny medlem till familjen.

Spelar inte mer under 2017

Djokovic har sökt hjälp över hela världen hos olika specialister. Ingen har kommit med någon konkret lösning i form av operation eller liknande, utan samtliga läkare har tryckt på vila och åter vila. Ett sådant besked, från flera specialister, bör man lyssna på. Det gjorde Djokovic och annonserade att han inte kommer spela tennis mer under 2017. Det innebar också att han missade den sista Grand Slam-turneringen (US Open), som också medför ytterligare tapp i världsrankingen. Det kommer vara tufft för serben att ta sig tillbaka till den absoluta toppen, men som Djokovic själv uttryckte det, så hoppas han att kunna gå i Roger Federers fotspår.

Ett spikat datum för när den forne världsettan är tillbaka är inte satt, utan vi får helt enkelt vänta med spänning. Att han kommer tillbaka råder det inga tvivel om, men att vi får ett besked under 2017 är i dagsläget inte troligt.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Nyheter