Följ oss på

Uncategorized

Bonusar och licenser från och med 2019

Sverige står inför en stor förändring nästa år när spelmonopolet slopas. En omreglering av spelmarknaden har varit på tal under många, många år och nu är det alltså äntligen dags. Vi skriver äntligen för det är nog egentligen ingen seriös aktör som tycker detta är negativt. Såväl de större spelbolagen som spelare kommer gynnas av det som komma skall.

Några som lär bli förlorade av förändringen är mindre spelbolag som tidigare kunnat erbjuda spel mot svenskar trots att det kanske inte är en huvudmarknad. Det kommer krävas en hel del compliance för att kunna erbjuda spel framöver vilket innebär att många mindre spelbolag kommer välja bort Sverige. I gengäld får vi, förhoppningsvis, endast seriösa bettingsidor i Sverige vilket leder till att det blir säkrare för oss spelare som konsumenter.

Några nyheter efter årsskiftet

En ganska stor nyhet är att det inte kommer vara möjligt att erbjuda återkommande bonuserbjudanden till kunderna. Som många vet är det nu ofta som man kan erbjudas en extra insättningsbonus eller dylikt i syfte att bettingsidorna vill att spelare ska komma tillbaka. Detta synes alltså inte längre bli möjligt framöver. Istället kommer det bara gå att erbjuda en välkomstbonus i samband med att en spelare registrerar sig för första gången.

Vidare tolkar vi de nya bonusreglerna som att det endast kommer vara möjligt att erbjuda en bonus per licens. Eftersom ett bolag kan ha flera olika bettingsidor återstår det att se vilken effekt detta kommer få. Exempelvis har Betsson flera andra bettingsidor som Nordicbet, betsafe och RaceBets. En möjlig lösning torde kunna vara att de söker en licens för respektive sida.

Begränsningen av betting bonusar kan säkert ses som ett negativt inslag av vissa spelare. Syftet är dock såklart att stävja spelmissbruk och i den aspekten ser vi det som ett välkommet inslag inom den svenska spelvärlden.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Uncategorized