Följ oss på

Nyheter

Blir Erik Karlsson trejdad från Ottawa?

Ottawa går oerhört tungt i NHL just nu. De har förlorat 11 av deras 12 senaste matcher och klubben börjar nu se sig om efter alternativ för att göra en förändring. Däribland sägs det att en trade för Erik Karlsson eventuellt kan ingå.

Kommer Ottawa trejda bort Erik Karlsson?

Erik Karlsson bedöms vara en av världens bästa backar och har gjort succé under sina år i Ottawa. Klubben har dock haft andra bekymmer, just i att inte kunna finansiera bra spelare nog för att omringa deras stjärnor med likvärdig kvalité. Det brister i truppen och de ser nu ut att behöva göra en förändring i organisationen. Erik Karlsson har en så kallad ”no trade”-klausul i sitt kontrakt. Det innebär att han bara kan bli ombedd att bli tradead. Enligt uppgifter sägs det att Ottawa skall be Karlsson att lämna in en lista över klubbar som han  inte vill gå till, för att ta processen vidare därifrån.

Erik uttalade sig själv, något klumpigt, om att han kan tänkas lämna klubben efter att kontraktet löper ut nästa år. Detta uttalande skapade stora rubriker och han fick sedan ta tillbaka vad han sa. Han säger sig ha ambitioner att spela i Ottawa hela sin karriär, men att han samtidigt skall kräva vad han är värd. Nu återstår det att se om klubben kan matcha hans krav och behålla stjärnan. Hittills har Karlsson gjort 18 poäng på 22 spelade matcher under säsongen.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Nyheter