Följ oss på

Nyheter

Betting sidor under 2019 – vad väntas?

Vi är många som spänt väntar på att svenska spelmarknaden ska omregleras. Detta kommer ske vid årsskiftet 2018/2019 och det kommer leda till stora förändringar för många. För den som inte är särskilt insatt och är mer av en hobbyspelare kommer kanske ingen jättestor förändring synas. Dock är det ett faktum att det kommer föranleda en hel del nytt jämfört med nuvarande situation. Vad kan vi då vänta oss av betting sidor under 2019?

Först och främst kommer samtliga betting sidor som vill erbjuda odds och casino mot svenskar behöva ansöka om en så kallad spellicens. Dessa ansökningar öppnar upp om ungefär en månad och då får alltså samtliga betting sidor som vill vara kvar i Sverige möjligheten att lämna in en ansökan till den svenska spelmyndigheten. Dessa granskas sedan och, förhoppningsvis, beviljas licens för de flesta av de ansökande bettingsidorna.

Det är rimligt att anta att vissa internationella betting sidor som erbjuder spel för svenskar via sin engelskspråkiga sida idag inte kommer ansöka om licens. Processen för ansökan tar av naturliga skäl en del resurser i anspråk och har man då inte en tillräckligt stor marknadsandel i Sverige, eller bedömer att man kan få det på sikt, kan vi nog vänta oss att dessa väljer att avstå från att erbjuda spel för svenskar från och med 1 januari 2019.

Hur många betting sidor beviljas licens?

Hur många betting sidor vi kommer ha på den svenska spelmarknaden från och med årsskiftet återstår att se. Som nämnt ovan öppnar snart ansökningsprocessen. Vi lär dock kunna anta att antalet betting sidor man som spelare kan välja mellan kommer minska jämfört med hur det ser ut idag. Det kommer även ställas hårdare krav på att betting sidorna främjar ansvarsfullt spelande. Detta kommer mest troligt att leda till att begränsningar införs för kampanjer och erbjudanden.

Det är dock svårt att sia om hur många spelbolag och betting sidor det kommer finnas från och med 2019. Det beror i första hand såklart på hur många ansökningar som kommer in och kanske framför allt hur hårda i nyporna spelmyndigheten kommer vara i beviljandeprocessen.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Nyheter