Följ oss på

Nyheter

Asian handikapp för betting

För de väl invigda inom betting är spel på asiatiska handikapp, ofta benämnt enligt den engelska termen asian handicap, en självklarhet att titta på när man väljer att spela på odds. För de som inte är lika insatta kan det dock vara svårt att förstå. Det sistnämnda kan föranleda att man går miste om högre odds på samma spel, just eftersom man inte vet vad asian handikapp är för någonting.

Med asian handicap kan man säga att man får större valmöjligheter för spelalternativ på olika matcher. Nedan klargör vi lite hur det funkar med denna spelform och ger exempel på vanliga asian handikapp. I dessa exempel utgår vi från att vi ska spela på en match mellan Real Madrid och Manchester United, där spanjorerna är hemmalag.

  • +0.0 mål på Real Madrid är detsamma som draw no bet, det vill säga att du får pengarna tillbaka om det slutar oavgjort och vinst om spanjorerna vinner matchen
  • -0.5 mål på hemmalaget är detsamma som rak seger, 1:a i detta fall.
  • -0.75 mål på Real Madrid innebär att du får halv vinst om Real Madrid vinner med ett mål. Vinner de med två mål eller fler blir det en full vinst.
  • -1 innebär att du får pengarna tillbaka vid seger med ett mål och vinst om de vinner med två mål eller fler.

Och så vidare. Det finns asian handikapp upp till många mål där linan med spelalternativ är större ju mer populär matchen är.

Fördelen med asian handikapp

En stor fördel med asian handikapp är att det ofta ger bättre odds än om du spelar på ”vanliga” spelalternativ. Exempelvis brukar ett spel på +0.0 mål ge ett högre odds än om du väljer spelalternativet draw no bet. Detsamma gäller exempelvis om du spelar på -0.5 mål istället för att spela rak seger.

Som spelare bör man alltid kika efter asian handikapp innan man lägger sina spel i syfte att få de bästa oddsen och maximera chanserna till att få ett så bra odds som möjligt.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Nyheter