Följ oss på

Nyheter

AIK med ett sent mål som avgjorde guldstriden?

För ungefär en halvtimma sedan avslutades mötet mellan AIK och Malmö på Friends Arena i Stockholm, och vilken avslutning sedan. Malmö såg länge ut att gå mot en ganska komfortabel seger men i den 96:e minuten fick AIK en omdiskuterad frispark som Sebastian Larsson slog in i mål. Frågan är om det var spiken i kistan för SM-guldet? Mycket talar nog för det då AIK nu leder serien med fyra poäng med endast tre matcher kvar att spela.

Malmö var under stora delar av matchen det bättre laget och hade flera lägen att göra 2-0. Det saknades förvisso inte chanser för AIK att kvittera, men känslan under matchens gång var hela tiden att Malmö var ett snäpp vassare. Med anledning av det var det säkerligen ännu skönare för AIK-lägret när Seb Larsson dundrade in kvitteringsmålet så pass sent i matchen. Det såg man inte minst i hur firandet av målet gick till, där flera varit mycket kritiska till vad de anser var bristande respekt och moral från AIK-spelarna.

En vinnare och en förlorare

Malmö skulle vid en vinst i matchen ta över tredjeplatsen i Allsvenskan. Nu lyckades man inte med det och istället ligger laget två poäng efter Hammarby med tre matcher kvar. Det är helt klart så att om man ser till hur matchen utvecklade sig så är det Malmö som får ses som förlorare efter den sena kvitteringen.

AIK:s segertåg rullar nu vidare och med möten mot Östersund, Kalmar och Sundsvall kvar ska det till en mindre kollaps för att de inte ska vinna guld. Förutom att de har fyra poäng mer än Norrköping har man dessutom betydligt bättre målskillnad. Det som krävs är att Norrköping går rent samtidigt som AIK exempelvis förlorar en match och spelar en oavgjord. Det känns inte särskilt troligt och kanske kan vi redan nu halvt gratulera AIK till SM-guldet 2018.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer Nyheter